Η ιστορία του σχολείου

Tο 1ο Γενικό Λύκειο Περάματος πρωτολειτούργησε το Σεπτέμβριο του 1976 και στεγαζόταν αρχικά μαζί με το Γυμνάσιο Περάματος σε κτήριο της οδού Νεωρίων. Αργότερα μεταστεγάστηκε σε κτήριο της Λεωφόρου Ειρήνης στον αριθμό 177-179, ενώ 1984 μεταφέρθηκε στο σημερινό κτήριο στο Τέρμα Αναπαύσεως.

Το σχολείο έχει αρκετούς και μεγάλους χώρους με ανάλογες αυλές σε διαφορετικά επίπεδα λόγω του επικλινούς εδάφους. Καθώς βρίσκεται σε ύψωμα, από την μια του πλευρά έχει θέα προς τη Σαλαμίνα και το Ναύσταθμο, ενώ από την άλλη «βλέπει» προς το βουνό. Περιστοιχίζεται από πολλά πεύκα, ενώ στις αυλές του η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου φυτεύει λουλούδια και αναρριχώμενα φυτά. Η κατάσταση του σχολείου είναι αρκετά καλή  ύστερα και από την τελευταία ανακαίνιση που έγινε  το καλοκαίρι του 2008 και η οποία καθυστερούσε εδώ και πολλά χρόνια.

Το δύσκολο αυτό έργο και η πραγματοποίησή του οφείλεται στην επιμονή και τη θέληση του διευθυντή του σχολείου κου Μαρίνη Ευάγγελου, ο οποίος με προσωπική παρουσία αλλά και εργασία κατάφερε μέσα σε ένα καλοκαίρι να υλοποιήσει τις εργασίες αυτές. 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.