Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «HACK THE MAP: Η ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ»

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «HACK THE MAP: Η ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021.

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «HACK THE MAP: Η ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ» έχει ως στόχο να βγάλει από την αφάνεια το σπουδαίο πολιτιστικό τεκμήριο της Μεγάλης Χάρτας της Ελλάδος του Ρήγα Βελεστινλή και να παρακινήσει τη νέα γενιά να το προσεγγίσει δημιουργικά με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και διαδικτύου.

Με έμπνευση τη Μεγάλη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή οι σχολικές ομάδες θα κληθούν να
δημιουργήσουν, να υλοποιήσουν και να καταθέσουν ένα από τα παρακάτω ψηφιακά έργα:
1) Μία εφαρμογή AR (επαυξημένης πραγματικότητας) εξάγοντας σε τρισδιάστατη μορφή με κινούμενα στοιχεία ένα ή περισσότερα σύμβολα που αναπαρίστανται στη Χάρτα.
2) Μία εφαρμογή VR (π.χ. εικονική περιήγηση) δημιουργώντας τρισδιάστατα μια τουλάχιστον σκηνή που αποτυπώνεται σε ένα ή περισσότερα φύλλα της Χάρτας.
3) Μια ψηφιακή αφήγηση (video έως 5 λεπτά) με αφορμή μια ιστορία που παρουσιάζεται στη Χάρτα ή ένα ιστορικό θέμα που σχετίζεται με τη Χάρτα.
4) Ένα τρισδιάστατο ψηφιακό παιχνίδι (3D Video Game) γνώσεων για τη Χάρτα.

Το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ σε μορφή pdf

Η προκήρυξη του διαγωνισμού σε μορφή pdf

Τα σχόλια είναι κλειστά.