Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο: «Let?s move»

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή του Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο : «Let?s move» που διοργανώνεται από το Σωματείο «Ορίζοντες» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) και ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/-τριες όλων των τύπων των σχολείων Π/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας για το διδακτικό έτος 2020-2021.

O συγκεκριμένος διαγωνισμός αποσκοπεί στο να αναδείξει μέσα από καλές πρακτικές που θα εφαρμοστούν στα σχολεία, τα οφέλη της άσκησης τόσο για την υγεία των μαθητών/τριών διαμορφώνοντας πρότυπα για δια βίου άσκηση όσο και για την κοινωνική ένταξη των ?φυσικά αδυνάτων? αλλά και αλλοδαπών μαθητών/τριών στο σχολικό περιβάλλον.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν στον εν λόγω διαγωνισμό, θα υλοποιήσουν καινοτόμες μορφές μαθημάτων, παιχνιδιών ή και αθλητικών δράσεων και θα υποβάλλουν για το διαγωνισμό ένα εκπαιδευτικό σενάριο που προωθεί την ιδέα της άσκησης για την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Ο εν λόγω διαγωνισμός αναμένεται να υλοποιηθεί από το Νοέμβριο του 2020 έως και τον Απρίλιο του 2021. Οι σχολικές μονάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, ενώ θα μπορούν να υποβάλουν τις δράσεις τους μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου του 2021. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2021.

Περισσότερα στο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ

Τα σχόλια είναι κλειστά.