Οδηγίες ενόψει της έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Την Τρίτη, 3 Μαΐου 2022, επιστρέφουμε στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με τις οδηγίες που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ ισχύουν τα εξής:

Για τους μαθητές/τριες και τους εμβολιασμένους/νοσήσαντες εκπαιδευτικούς […], κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο, παύει να υφίσταται η υποχρέωση διενέργειας υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, όπως και η υποχρέωση να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr για τη δήλωση τακτικών εβδομαδιαίων ελέγχων – παρά μόνο στην περίπτωση που είναι στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός ή εκτός σχολικού πλαισίου και πρέπει να δηλώσουν τα αποτελέσματα των προληπτικών διαγνωστικών και αυτοδιαγνωστικών ελέγχων στους οποίους πρέπει να υποβληθούν.

Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί […], υποβάλλονται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (rapid test ή PCR test), με δική τους δαπάνη και εξακολουθούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, προκειμένου να δηλώνουν και να εκτυπώνουν – φέροντάς το πάντα μαζί τους προκειμένου να το επιδείξουν εάν χρειαστεί- το αποτέλεσμα του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, στο οποίο υποβάλλονται μία φορά την εβδομάδα, καθώς και τα αποτελέσματα των τακτικών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self-test) στους οποίους υποβάλλονται στην περίπτωση όπου είναι στενές επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Χρήση μάσκας

Εξακολουθεί η υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) για τους μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας γίνεται:

α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

β) στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας και

γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών/τριών.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. καθώς και στα μέλη του λοιπού προσωπικού στην τάξη και στην σχολική μονάδα αντίστοιχα αν δεν τηρούν την υποχρέωσή τους για χρήση της μάσκας.

Η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική κατά την διάρκεια του φαγητού και κατά την διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού, όπως η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός των χώρων, ο σχολικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού και η αποφυγή συγχρωτισμού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Οδηγίες ενόψει της έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.