“Η κίνηση δίνει ζωή”-10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (19/10/2023)

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023, η 10η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν με ιδιαίτερο κέφι και διάθεση στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. 

Στο Δημοτικό Στάδιο της Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος των 1000μ., ενώ στο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες (βόλλεϋ, ποδόσφαιρο, αντισφαίριση, χορός (μοντέρνος και παραδοσιακός)). Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν οι νικητές του Δρόμου 1000μ αλλά και μαθητές/μαθήτριές μας που έχουν κατακτήσει πανελλήνια ρεκόρ ως εξωσχολικοί αθλητές/εξωσχολικές μαθήτριες.

Στο πλαίσιο, τέλος,  των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας συζήτηση με θέμα «Τα ευεργετικά αποτελέσματα της άθλησης στον ψυχικό κόσμο των εφήβων» με βασικό ομιλητή τον κο Γεωργακόπουλο Ευάγγελο, φυσιοθεραπευτή-ψυχοθεραπευτή. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ και Γ’ Λυκείου. Στη συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική προβολή της σχολικής νοσηλεύτριας, Msc Παιδιατρική Ειδικότητα, κας Κλαίρης Τσελέπη με θέμα «Πρώτες βοήθειες». Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου ενημερώθηκαν για το πώς πρέπει να αντιδρούν σε επείγοντα περιστατικά (ΚΑΡΠΑ, αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, πνιγμονή, πνιγμός, επιληψία, ρινορραγία, έγκαυμα, περιποίηση τραύματος) μέσα από κατατοπιστικά βίντεο και εξηγήσεις της νοσηλεύτριας, ενώ μίλησαν και για τις προσωπικές τους εμπειρίες. 

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που διοργάνωσαν τις δράσεις αυτές, τους μαθητές και τις μαθήτριες που βοήθησαν στη διαιτησία και τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των δράσεων και στη λήψη των φωτογραφιών.

Φωτογραφίες

Τα σχόλια είναι κλειστά.