Θεατρική Παράσταση “Η γειτονιά του Τσέχωφ”

Η παράσταση «Η Γειτονιά του Τσέχωφ» του Νότη Περγιάλη από τη θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Περάματος “Σκηνοβάτες” πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2014 στο θέατρο του Πειραϊκού Συνδέσμου και στις 10 και 11 Μαΐου 2014 στο Αμφιθέατρο του Σχολείου.

Λίγα λόγια για το έργο
«Η Γειτονιά του Τσέχωφ» είναι μια σειρά θεμάτων που διαδραματίζονται σε μια γειτονιά. Ο Νότης Περγιάλης βρήκε τους χαρακτήρες του στα μικρά διηγήματα-αριστουργήματα του Ρώσου δραματουργού Άντον Τσέχωφ. Αφού παρουσιάσει τον ίδιο τον Τσέχωφ στην αρχή να μιλά για τον εαυτό του και τον τρόπο που τα έγραψε, σαρκάζει, στην συνέχεια, την κοινωνία για την κατάντια της. Η συνομιλία του με τον κόρακα είναι καταλυτική.
Ο Νότης Περγιάλης είδε στις ιστορίες του Τσέχωφ έναν βαθύ ανθρώπινο χαρακτήρα. Είδε το όνειρο του μικρού παιδιού να απαλλαγεί από τη σκληρή δουλειά και τη βάναυση συμπεριφορά του αφεντικού και να βρεθεί ξανά στη στοργική αγκαλιά του παππού του. Είδε το μέθυσο άντρα να μετανιώνει για τη συμπεριφορά του απέναντι στη γριά του, όταν όμως είναι αργά…Τον πόνο του πατέρα για το χαμό του παιδιού του αλλά και τη μοναξιά…Ένα απλό πονόδοντο που ξεγυμνώνει γενναίους, αλλά και τα νεανικά «φλερτ» που σε κάνουν να γελάσεις με τα μικρά κι ασήμαντα της καθημερινής ζωής. Είδε, όμως, και την αδιαφορία, τον παραλογισμό της εξουσίας, όταν δεν υπάρχει καλλιέργεια ψυχής αλλά και την επιμονή κάποιων να θέλουν να αλλάξουν τους ανθρώπους γύρω τους αλλά και τον κόσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.